Lavendelskorpor med chokladbitar. Lavendel och choklad är en fantastisk kombo. Gillar verkligen lavendelns annorlunda smak, den går inte riktigt att beskriva vad det smakar
LavendelLavendeln blommar för fullt och blommorna funkar fint i en sallad eller som dekoration. Plocka fina blomställningar och skölj dem i ljummet vatten och låt dem torka på hushållspapper
Rör smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men inte mer än att den går att rulla längder av utan att kladda
Gjorde lavendel & blåbärspannacotta för inte så länge sedan och då jag har gott om torkad lavendel kvar, passade det perfekt att göra lite lavendelskorpor
När sockret stått ett tag kan du göra lavendelskorpor. Lavendelskorpor, en plåt. Lavendelfält är vi inte bortskämda med här i Uppland, men i Skåne, i somras var det nästan som ett fält
Lavendelskorpor. Ikväll startar Hela Sverige bakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok
Värm ugnen till 175°. Mal häften av sötmandlarna och grovhacka resten. Hacka chokladen grovt. Blanda samman mandel, choklad, mjöl, bakpulver och lavendelblommor
Italienska biscotti till en krämig och go cappuchino är bland det bästa jag vet. Därför älskar jag att testa nya recept på biscotti eller mandelskorpor
Detta är en lite annorunda sötsak men ack så delikat till tekoppen i höstmörkret. 100 gr smör1,5 dl socker75 gr mandelspån3 msk friska lavendelblommor eller 1 tsk torkad lavendel4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1tsk vaniljsocker1äggRör socker och smör vitt
I kväll blir det småkaksbak och då ska jag baka lavendelskorpor tänkte jag. Lavendelskorpor. För en tid sedan vann jag ett nummer av den sköna tidningen Hembakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.