För de mesta innehåller det massvis medsocker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Klä sedan en brödform (eller annan lämplig form) med bakplåtspapper och häll sedan ner smeten i formen
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Dekorera med vallmofrön eller andra frön. Tanken är att de ska passa att äta som frukost eller till mellanmål, men jag som inte uppskattar alltför söta bakverk tycker att de fungerar precis lika bra även som kaffebröd
Du kan behöva hjälpa till att fördela smeten i pannan med hjälp av stekspaden eller en sked. Sedan fyller du den med hemmagjord mandelmassa som är hur enkelt som helst att göra och sedan med grädde
Häll alla ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt med en slev. Men definitivt ett mycket bra val när du själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra)
Blanda aprikoser, kokosolja, kokosmjölk och vaniljpulver i din matberedare ellermed stavmixer. I bland är det bara ett par tuggor av det där söta med rätt konsistens som behövs för att man (läs jag) ska känna sig nöjd
Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär. De innehåller inte något vete, inget socker och ingen mjölk
Blanda alla ingredienserna inklusive den rivna palsternackan i en bunke och mixa ihop med mixerstav. Jag serverade mina Palsternacksplättar med jordnötssmör, blåbär, gojibär och hasselnötter
Blanda ner havregrynen (mixa inte) med en slev eller liknande. Som vanligt går smaksättningen att variera, så var inte rädd för att experimentera själv med det du har hemma och tycker om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.