Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott
Smält smöret och slå i lite olivolja i en gjutjärnsstekpanna på medelhög till hög värme utan att smöret bränns, stek ytterlåret så att det får en fin stekyta på båda sidor
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Låt svalna på galler under bakduk. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.