Så här gör man välsmakande fläskfileskivor friterade i ett tunt lager frityrsmet med en genuin sötsur sås till (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
Ta upp räkornamed hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala räkorna. Doppa räkornamed 2 gafflar i smeten och lägg några räkor i taget i oljan. 1 kg räkor
F. r. i. t. e. a. d. A. b. o. S. ö. s. u. å. 1. 5. f. 2. 0. @. 8. I. g. v. j. l. H. ä. n. y. m. k. p. c. h. M. R. P. 3. 4. 6. 7. 9. é. (. x. C. -. ). /. à. B. D. N. T. L. ,. °. –. w. W. J. K. E. U. s r. d l. c m
Hacka de återstående räkorna, lägg dem i skål tillsammans med räksmeten och blanda. Knäck ägget i en liten tillbringare och vispa ihop det med vatten och fisksås
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.