Servera kalkongrytanmed riset/grynen. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fräs på medelhög värme i 3 min. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med cashewnötter och servera med ris. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme
När det har kommit till den tredje rätten – kalkongrytamed mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Men vissa dagar blir jag bara sådär superkreativ och får en superbra idé som Banana Spliten jag åt häromdagen eller denna kalkongryta som ni ska få recept på i detta inlägg
KALKONGRYTAMED CHAMPINJONER OCH BACON. Hacka löken och rör ner den med baconet. bacon, bakblogg, champinjoner, grädde, gryta, helgmiddag, inredningsblogg, kalkon, kalkongryta, matblogg, middagstips, snabb och smidig kalkongryta, supergod kalkongryta, systrarna m, systrarnam, vardagsmat
Efter att ha glömt bort att inhandla mangochutney till det portugisiska köttet (recept inspirerat från The Chapmans Peak Hotel i Hout Bay, Sydafrika) slog jag till och gjorde min egen
Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Smaka av med salt o peppar. En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.