Cervera

Fest & Buffé

Smörgårdstårta

Gör så här. Skär brödskivorna i lika storlek. Rör ihop ingredienserna till de två fyllningarna i separata skålar
Tapas på musslor

Tapas på musslor

Blåmusslor i en ny tapas variant. Som vanligt inhandlades det hela på Ek’s Fisk i Jönköping och var i grytan inom ett par timmar
Buffé "meze"/ Pitasallad

Buffé "meze"/ Pitasallad

Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna. Smör- & rapsolja (för stekning). Dela och kärna ur gurka, tomater och paprika

Rustik Lax med Gräslökssås

Gör så här. 1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. 2. Skölj och skär 300 g potatis i 1 cm breda klyftor

Lax med mango-lime-yogurt

Gör så här. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka ris/gryn till 4 personer (gärna bulgur). 3. Mango-lime-yoghurt. Skölj och riv skalet från 1 lime direkt neri en skål

Västerbottenpaj

Gör så här. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den

Focaccia med tomater & oregano

Gör så här. 1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jäst, ägg, salt och oregano i en köksassistentsskål

Julig fläderglögg

Gör så här. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar När det är glöggdags sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet

Jubileumsdrink

Gör så här. Mixa ett äpple och en chili med 2dl vatten, koka upp och tillsätt 2dl strösocker. Pressa citronen och grapefrukten

Äggsallad med Sparris & Aioli

Gör så här. Börja med aiolin. Lägg äggulor i en skål tillsammans med citronsaft och senap och rör ihop. Häll olja i en fin stråle och vispa hela tiden tills majonnäsen tjocknar

Råbiff på frasigt surdegsbröd

Gör så här. Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stekt dem frasiga. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula