Denna gång serveras betorna i form av dessa läckra rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Idag blir det ännu ett recept med rödbetor som huvudingrediens
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek den tills den får färg. Blanda sedan alla ingredienser förutom salladsblad i en bunke
Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan. Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman
Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.