Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Mosa banan och blanda med ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Skala och skär äpplenoch päron i små tärningar. Dela äpplen. Häll på socker och vatten och koka ihop tills frukten är mjuk och en del vätska kokat bort
Ta bort stjälkarna från päronen ochäppletoch dela sedan frukterna i halvor eller fjärdedelar. Färskpressad juice är gott och vitamintillskottet är i sjukdomstider en välbehövlig bonus
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk och eländigt. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Nattjäst bröd, hur smidigt och gott är det inte. Jag älskar nattjäst och jäser det oftast i rumstemperatur vilket jag tycker är bra för det blir så segt och gott
Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. äpplen - gärna av en syrlig sort. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör och vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.