Den med kondenserad mjölk i. I orginalreceptet ska det vara vispgrädde men jag tyckte det blev lite för fett så denna gång provade jag med mellangrädde istället
Vispa resten av grädden hårt tillsammans med vaniljpulvret. När glassen är fast och luftig, medan maskinen fortfarande går så häller du den smälta chokladen i en tunn fin stråle, chokladen stelnar när den möter glassen och maskinen bryter sönder chokladen i små fina bitar
pressad citron, går bra med köpt. Sist blev det två smaker, stracciatella och Lemon curd-citronglass. Blanda Lemon Curd och citron i en bunke till en slät smet, den ska vara på gränsen till sur/syrlig så att det inte blir för sött i kombination med glassen
Lägg upp Carte d’Or Stracciatella i glasen och toppa med en liten skopa glass ovanpå jordgubbarna. Mosa hälften av jordgubbarna med en mixer till en sås och ringla över kexen
Den här med salt kola kommer att bli sommarens favorit. Jag vet inte om hon rekommenderar sanden, men jag kan i alla fall rekommendera smakerna rom/russin och stracciatella, ifall ni har vägarna förbi Öland
Blir en len stracciatella fromage med passionfrukt. Toppa med resterna av den hackade chokladen. Fördela hälften av fromagen i 5 glas, häll därefter ner lite av passionfrukten och toppa med resten av fromagen
Dekorera med chokladknappar om du vill. Och varför inte stracciatella den. Denna lättgjorda och fantastiskt goda glass hittar man i var och varannan recept-blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.