Dra sedan av från plattan och rör i små tärningar av smöret, samt smaka upp med en nypa flingsalt. Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Rå vaniljglassmedapelsin-och mandelkola och. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Dekorera med choklad- och/ellerkolasås. Chokladsås eller kolasås. Gott med både sött och salt. Lägg upp önskad mängd vaniljglass på fyra djupa tallrikar eller i skålar
Vaniljglassmed rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.