Sätt ugnen på 200°. Rita cirklar med en penna, ca 10 cm i diameter på bakplåtspapper. Ta hjälp av en skål eller något liknande med ungefär samma diameter
Ta ut dem och pilla loss dem från bakplåtspappret och rulla, vik ihop dem till glasstrutar. Vid middagsbordet började vi prata om glass och goda våfflor
Egentligen borde jag kanske spara det här receptet till en lite varmare dag. En sån där dag då solen gassar och det enda man vill göra är att sätta sig på en parkbänk med en glasstrut i handen
När man har som jag bloggat i några år kan det vara kul att se tillbaka på tidigare inlägg. För 2 år sedan satt jag tydligen och filurade över glass, såhär lät det då
Kommer ni ihåg dom här bakelserna. För min del är det ett minne från 70-80 talet när man gick på fik och glufsade i sej en sån, galet goda och jag tror att vi kallade dom för glasstrut eller glassbakelse vilket visade sej vara helt fel, Gotländska skarpskyttar är det rätta namnet och man kan hitta dom i kokböcker från så tidigt som 1911
Jag har gjort brownies i glasstrutar innan men nu kommer en vårigare variant. Vanilj och lime cupcake(blir 20 st "vanliga" cupcakes)1 cup (225 grams) strösocker1 vaniljstång1 3/4 cups (175 grams) cake flour1 1/2 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1/4 cup (57 grams) smör, rumstempererat2 stora ägg1/3 cup (75 grams) gräddfil1/4 cup (60 ml) matolja1 tsk vaniljpulver2/3 cup (160 ml) mjölk (den fetaste)rivet skal från 1 limeGlasstrutarFolieSåga, med en brödkniv, av bottnen på glasstutar
Förra helgens festligheter räckte tydligen inte haha. Varje år har jag och mina bästa vänner som tradition att ses med barnen efter Eid, när alla firat klart med sina respektive familjer, för ett roligt kalas för barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.