Sätt ugnen på 225C. Stek baconet i sitt eget fett, det skall bli välstekt, inte bli knaperstekt. Tag bort allt synligt fett från den lufttorkade skinkan och hacka denna mycket fint
Sen jag startade matbloggen har både mitt och mannens matintresse ökat. Det är inte helt ovanligt att David skickar ett mms till mig när jag inte är hemma och visar vad han ätit till lunch/middag och sen när jag kommer hem har han fotat med systemkameran och skrivit ner receptet till mig
Det är ju vår, sägs det. Därför tänkte jag att ett lite vårigt recept kunde vara på sin plats. Jag beslutade mig för att låta en torskfilé simma runt i lite vitt vin i ugnen
Och bland tonfiskfavoriter är nicoise-inspirerat en favorit. Vi upplever lite olika typer av väder i olika delar av landet men solen och värmen kommer ju förr eller senare till oss alla (säger vi)
Hej. Hoppas ni har det bra runtom i sommarsverige. ) Här har vardagen dragit igång efter semestern och jag jobbade första passet igår, ett pass på 11 timmar, så ingen jättemjukstart direkt men riktigt kul ändå faktiskt
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Hacka purjolöken och pressa vitlöken och stek tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Blanda sedan ner den rivna vitkålen och finhackade hackade paprikan och stek 2 minuter
Detta är en soppa som jag gjorde ofta när jag var med i Viktväktarna, men det är några år sedan och sen dess har jag inte gjort den så nu tyckte jag att det var dags