4 4 dl röda linser 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) 1 tsk gurkmeja 1 gul lök 2 - 3 vitlöksklyftor 2 msk olja 1 tsk curry 1 tsk spiskummin 1 liten hackad och urkärnad chilifrukt 2 - 3 cm färskriven ingefära saft av 1/2 apelsin salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag bjuder jag på julig mat medapelsintema. Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Receptdags igen förstås. Som grund kan man säga att det var rödkål ochapelsinoch detta toppades med rostade valnötter och en honungsolja, snabbfixat och väldigt smaskigt
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. 1 stor bit ingefära,
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrättoch avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.