Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscousmed färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Couscous Gör couscousenmedanlammet kokar. Servera couscous, lammoch lök på ett stort fat. Lammgryta Det här är lammgrytan som man ångar couscous ovanpå
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Red av med lite maizena utrört i vatten och smaka av med salt och eventuellt lite nymalen svartpeppar
Gnid in lammköttetmed marknaden och lägg i en form och låt stå. Börja med marinaden till lammet. Hacka kapris, persilja och ramslök och blanda ihop med olja och vinäger
Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.