Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Rödbetsbiffar med ugnsrostade morötteroch salsa. Rödbetsbiffar. Ungsrostade morötteroch brysselkål. Vardagen tillbaka, och jag har varit och hängt på universitetet för första gången sedan december
Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Havssalt och vitpeppar. Häll på mandelmjölken, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka
Pressa ur vätskan ur morötterna med hjälp av händerna. De här smakrika och enkla morotsbiffarna serverade med krämiga stuvade makaroner faller under kategorin vegetarisk husmanskost
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek den tills den får färg. Låt biffarna svalna och lägg upp tillsammans med salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.