Billiga ingredienser, enkel tillagning, och dessutom ett recept som med några enkla modifikationer kan bli både helt vegetarisk (samt vegansk respektive helt fri från mjölkprodukter, om man utesluter parmesanosten) - det läns nästan lite för trendigt för att vara jag
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Lägg i morots- och potatistärningarna och låt de stekas och bli mjuka
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Rosta fänkålsfröna försiktigt i en torr stekpanna, och häl dem i en skål i väntan på att soppan ska garneras
Men ett bra tips om man vill ha en snabbis-potatis. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
snittar gjorda på kavring, smögenröra och kallrökt lax. Bred smör på tunnbrödet. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Solen, vattnet och en begynnande vårvärme fick lusten till fotografering att återvända ocj jag spenderade någon timme vid havet - helt koncentrerad i nuet
Smakerna tilltalade mig och jag uttryckte lite tyst för mig själv -”det här är bra skit”. -Det var väl på tiden kan man tycka muttrade jag för mig själv som någon bitter gammal gubbe som inte kan låta folk leva över normen
Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.