Det finns LCHF-pajdeg och jag testade en variant när jag misslyckades totalt med min broccoli- ochädelostpajoch det receptet ska jag testa att göra igen för jag tror att jag skulle tycka om det pajskalet
Igår blev det en jättegod laxpaj till middag. En god kall sås med räkor och rom passar jättebra till. Pajen görs med varmrökt lax, men det går bra att ta kallrökt om man vill
Servera gärna pajen något avsvalnad med en grönsallad. Ta ut pajskalet från ugnen och fördela den rökta skinkan ochbroccolibuketerna jämt över pajskalet
Mumsig LCHF-pizzaÅh, vad härligt med helg och sol i kombination. Jag har precis avslutat frukosten (eller ska jag säga brunch med tanke på att klockan faktiskt är efter tolv) på uteplatsen
Vi har fortsatt med städandet av förråd och vi har även frostat av ena frysen för till veckan får vi griskött och även årets julskinka så då behöver vi inte en massa is som tar plats i frysen
Fräs paprika och rödlök lätt i en stekpanna med smör. Gör pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Lägg i vetemjöl, örter och smör i bitar och kör till en smulig massa
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten. 70 gram ädelost 3 ägg
Även jag mixtrade med receptet och uteslöt morötterna och baconet men lät broccolin vara kvar. Det bästa med matlagning är att man kan följa ett recept och sedan lägga till eller ta bort ingridienser så att receptet blir ens eget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.