Tillmiddag så gjorde jag ett par veganska Kåldolmar med egen gräddsås (eventuellt egna rårörda lingon också) till mor och mig efter jag kommit hem från skolan och snabb handlat lite
Då så, då är måndagen åter på plats och idag har vifaktiskt ett fiskrecept att bjuda er på, allt för att ni ska hinna planera inmiddagentillsi morgon när det är "fiskätardag"
Receptet kom i senaste bakboxen och vi har FredrikNylén att tacka för receptet. Rulltårta, denna goda skapelse som går att varierai det oändliga vad gäller smak på kakan och på fyllningen, en riktigklassiker
Idag hade jag just den müslin som topping på min bananglass i en helt ny smak. Jag var i München i helgen och firade en tysk kompis som jag lärt känna här iMilano
En klassikertill jul är godiset Juleskum. Skumtomtar äts väl i de flesta hem ijuletid. Skumtomtarna kommer som god tvåa, bara julskinkan rankas som viktigare
Bakade ju ett underbart gott glutenfritt bröd häromdagen, som du hittar här Ungarna tyckte det var i "nyttigaste laget" (eftersom det var grovt med solrosfrön och physsiliumfrön
Men, det finns ju så många både goda och hälsosamma alternativtill vetemjöl, och med inspiration från den härliga boken Den NYAGI-metoden av Ola Lauritzson och UlrikaDavidsson har jag börjat experimentera med olika pajrecept
Att servera nya rätter tillsammas med gamla godingar ökar chansen att ditt barn ska äta upp. Minkompis Sara bad mig att göra en veckomatsedel med enkla middagsrecept som går hem hos barn
På Konsum har de för ett tag sen en liten receptbroschyr med vanliga standardrätter inytappning. Nu kom ju inte jag riktigtihågingredienserna när det väl var dags att handla, så väl hemma fick falukorven "dekoreras" utifrån det som fanns hemma
Det är många här ute som har som nyårslöfte att äta bättre, lättare och kanske gå ner ivikt. Det finns många olika "dieter" och var och en bestämmer själv vad som funkar bäst och vad man vill äta efter
Ta upp kålen, låt den svalna något och plocka sedan av bladen så snyggt som möjligt. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda bitenimitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.