Recept. Bebis. fre, 2013-11-22 17. 34. 60min. (3). 1. Tillaga kycklingen, och koka broccolin och ris/bulgur. 2. Strimla och skiva kycklingen och grönsakerna
RECEPTDu behöver 4st paprikor 1st rödlök 1 stor näve valnötter 2 vitlöksklyftor (typ. ) Lite citronjuice Oregano eller någon annan ört, förslagsvis dragon En skvätt olivolja (kan självklart bytas ut mot annan olja) Salt och peppar 4st paprikor
Moghrabiah har blivit lite av en favorit på senare tid. Ett enklare namn är Pärlcous-cous som avser storleken på själva kornet eller Libanesisk cous-cous eftersom den används mycket där och i Östra Medelhavsområdet
Baba Ganoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Recept. Royairani. sön, 2013-08-25 15. 13. 2h 30min. (0). Bryn löken med slat, peppar och gurkmeja i oljan i en stor gryta tills det är vackert brun och knaprig
Mina kommentarer. Persisk mat har många härliga smaker och för oss svenskar oväntade ingredienser. Nu är jag ingen expert på det persiska köket, men provar hänfört efter recept jag kommer över
. Finns det något godare än potatis som fått kremera långsamt i ugnen. Det är en sann njutning för mig. Jag är ju en rismänniska, så det blir oftast att jag gör just ris, men när jag väl gör potatis så uppskattar jag det än mer
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more