Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 12 minuter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. 2 ägg. 200 g naturell färskost
Kladdkakebotten100 g smör3 dl socker2 ägg1. 5 dl mjöl4 msk kakao2 tsk vaniljsocker Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna. Häll i en kladdkaksform, grädda i ugnen 12 min, 175 grader. Jordgubbscheesecake2 dl socker 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 3 äggulor 200 g philadelphiaost 3-4 dl mosade jordgubbar Vispa socker, Philadelphia och vaniljsocker. 20 min innan ni ska äta, garnera med jordgubbar. 2 ägg
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 200 g digestivekex. 250 g jordgubbar. 200 g färskost. 250 g jordgubbar
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Botten250 g digestivekex100 g smör Fyllning 1675 g philadelphiaost250 g bär jordgubbar 4 stora ägg2 dl socker Fyllning 23 dl creme fraiche1 msk vaniljsocker rivet skal från lime Ugn 180 grader Smula sönder kexen och blanda med smält smörTryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameterGrädda 5-10 min Blanda ingredienserna till fyllning 1 i en mixer, det ska bli en jämn smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min (känn gärna efter med en sticka att den verkligen är klar. Brukar faktiskt få köra den lite längre)Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Kram Lena 250 g digestivekex. 250 g bär. 2 dl socker. 23 dl creme fraiche. ca 24 cm i diameter
2 dl florsocker. 200 g jordgubbar. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar kant. Dela jordgubbarna på mitten och lägg dem längs kanten runt formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.