Forma små runda, platta biffar med handen och lägg dem på ett fat. Blanda med köttfärsen. Ta sen en aubergineskivaoch tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Testa denna goa köttfärssåsmedaubergineoch balsamvinäger. Smaka av och krydda med salt. Stek aubergine i en stekpanna, och bryn färsen i en annan stekpanna
Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomater och olja. Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart
Hacka tomaterna och fördela över auberginen. Salta och låt ligga och dra ur vätska en stund. I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag
Det är så trist att kväll efter kväll höra regnet smattra mot fönsterrutan. Finhacka lök och vitlök, bryn dem tillsammans med köttfärsen i en stekpanna
Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar. ) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginenmed tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Du behöver4-6 personer 500 g nötfärs2 vitlöksklyftorÖrtsalt & pepparOreganoBasilikaSoltorkade tomater, finhackadeFetaost, smulad i köttfärsen2 dl creme fraiche soltorkad tomat och fetaostNågra droppar sojaTagliatelleParmesanOlivoljaGör såhärBryn färsen i
Skala och finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja utan att den får färg. Torka av auberginenmed hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.