Kanske inte det mest innovativa och överraskande receptet i historien, men väl värt att nämnas. Jag utgår från Per Morbergs recept (ja, jag vet att jag har kallat honom psykopat här på bloggen, men det innebär ju inte att han inte gör galet god mat)
Om du tål gluten går det bra att använda vilket recept på amerikanska pannkakor som helst, även om detta glutenfria är så gott att det inte finns någon anledning att använda vanligt mjöl
Som jag beskrev i gårdagens chutneyrecept så steriliserar jag mina glasburkar i ugnen. Jag är extra försiktig och förvarar ändå mina konserver i kylen, även om det förmodligen är helt onödigt
Receptet kommer från Nigella. Här är den, den bästa chokladkaka jag någonsin smakat. När jag bjöd på den i skolan yttrades kommentarer som "Du borde skita i att bli sjuksköterska och bli kock istället
De här cupcakesen är baserade på quinoa och rismjöl och är naturligt glutenfria. Men de är så goda att jag varmt rekommenderar även icke-intoleranta att testa att baka med quinoa
Jag har en liten tendens att snöa in på saker. Ett lyckat projekt ger ju liksom mersmak. Och så blir det en period när jag till exempel lagar olika soppor hela tiden, eller målar en miljon tavelramar i pastellfärger eller syr en massa haklappar
Rödbetor är naturligt söta i smaken och gör den här glutenfria chokladkakan supersaftig. Den innehåller därför både mindre smör och socker än klassisk sockerkaka
Här är mitt recept. I mitt recept står nötterna för 60 % av vikten. Nutella - världens åttonde underverk och det ultimata beviset på att den godaste maten är brun
Helt mjölfri - helt underbar. Frostingen innehåller laktosfri vispgrädde. Jag har begränsad erfarenhet av mjölkfria alternativ till vispgrädde, och hur de beter sig vid upphettning och så vidare, men kakan går utmärkt att servera utan frosting, med glass eller grädde som tillbehör
Ett litet knep jag har är att jag alltid förvärmer plåten när jag bakar pizza (utom när jag bakar i den fruktade gasugnen i pojkvännens lägenhet, som trots mina olika försök inte sprider värmen jämt och gräddar allt hårdare underifrån och inte ger ordentlig färg ovanpå