Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
I morgon är det mors dag och den ska vi naturligtvis fira med god mat och gott fika. Jag är ju som bekant inte speciellt förtjust i tårtor, så jag tänkte bjuda mina nära och kära på en saftig och god rabarberkaka istället, vilket passar perfekt nu när det är säsong för rabarber
Körsbärskaka 4 dl mjöl (en dl kan gärna bytas mot havregryn)100 g smör1 3/4 dl socker1 ägg3 tsk bakpulverBlanda allt till en deg (jag gör det i matberedare) och klicka ut den över moreller/äppelbitar i lämplig form
Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda det med vattnet och rör ner i smeten tillsammans med kokos och mjöl blandat med bakpulver
Körsbärskaka 50 g smör. Om man har bär över från all sommarplockning, som man varken hunnit frysa in eller göra någonting av, är den här kakan ett av de enklaste och godaste sätten att bli av med dem på
Tysk Husmanskost på Svenska Klaus och Marika, det Tyska par som driver Berliner Schnitzelstuga i Ytterån , grillade egentillverkad korv på Gregoriemarknaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.