Börja med strösslet. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor
Då var Karls Oskar Dagarna över för i år och det har varit två festliga dagar med vännerna. -) Nu har jag två sköna dagar innan några dagars jobb sen går jag in i semester etapp fyra
Igår hade jag ett gäng vänner här hemma och hade seans. En mycket trevlig kväll med mycket känslor. Såklart ville jag bjuda på fika då vi var hemma hos mej
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Dom här muffinsarna ska till ett hemligt ställe som faktiskt inte drabbats av mina sötsaker än. Eftersom jag bakar en hel del och gärna vill göra det också så behöver jag ju nånstans att göra av allt ätbart
Nu mina kära vänner, låt mig presentera världens godaste croissant. Det finns många olika versioner på croissant, men nu har jag hittat den bästa och godaste
Första gången jag satte mina fötter på Amerikansk mark var i september 1993. Det kom att bli ett äventyr, eller snarare en erfarenhet, utöver alla förväntningar
Så här på sommaren tycker jag det är gott med något litet sött till kaffet ibland. I söndags bakade jag och barnen därför kokosmuffins med smak av citron och hallon
En dag behövde jag ett muffinsrecept som inte gav så många muffins. Ni vet ett sånt där recept som gör kanske åtta lite större eller tio lite mindre muffins
Den här helgen gav jag mig på en liten utmaning – att göra riktig smördeg och baka croissanter. Det är ju onekligen lite pyssel med det, och det är inte gjort i en handvändning – men jag vet ju att min franska fru gillar den här typen av bakverk, och jag är väl onekligen lite svag för dem också när de är välgjorda
, har bakat muffins med hallon o vit choklad. Det var verkligen göttit. Mmm. I dag är det Cajsas födelsedag, lilla flicka (barnens fina kusin) fyller 10 år o det känns väldigt stort