Lammkött är gott! Idag serverad med en getostpotatis och lite paprikaragu med en aning söt hetta i.
Och om du inte äter lammkött prova med tex helstekt ryggbiff eller bara getostpotatis med paprikaragun om man vill ha det vegetariskt. Men den här färska köttet som var svenskt riktigt smälte i munnen...
Gott och tämligen klassiskt! Nu är det bara att hoppas att solen bryter fram mellan regnskurarna...Vi sitter nog inne idag!
Ingredienser till 4 personer: (plus lite till dagen efter...)
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Lammstekmed chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
När vi lagar till lammstek så fyller vi den väldigt gärna med allehanda smaskigheter, dels för smakens skull men även för att göra köttet ännu mera saftigt
Sen får jag ta och tacka min envishet så här långt , för det är faktiskt inte roligt att sitta i en korg med smutstvätt och lukta på tonfisk en hel helg, det är det faktiskt inte
Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.