Strimla morötter och vitkål. Skär purjolöken i tunna ringar. Hacka smörgåsgurkan i tärningar. Koka upp socker, äppelcidervinäger, matolja och smörgåsgurka
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Om du gillar tzatsiki kommer du att älska detta recept. Oj så gott. Avokado och tzatsiki är en riktigt god kombination och såsen blir sådär härligt krämig och vackert limegrön
Lunchsallader tröttnar jag aldrig på. Räksallader är återkommande på den här bloggen. I veckorna blir de enkla, lighta och helt vegetariska varianter, men på helgen tycker jag att man kan lyxa till det
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
När regnet vräker ner utanför fönstret försöker jag ändå intala mig att sommaren inte är över än. Det är fortfarande okej att ha med kall lunch i matlådan
Sallad med vattenmelon och fetaost är ju numera en klassiker. Tror att alla har smakat det någon gång. Det är en så fenomenal sallad i all sin enkelhet, Fräsch, saftig och vacker att titta på