efterrätter

efterrätter

Pernillas Pepparkakscheesecake

Pernillas Pepparkakscheesecake

Jättegod och julig dessert som faktiskt gör sig bäst dagen efter, ja. den är faktiskt mycket godare då
Pernilla Wahlgrens Pecannöts Paj

Pernilla Wahlgrens Pecannöts Paj

Idag är det lördag och jag kom mig iväg på en kompisfika nere på Lilling Cottage med en god vän. Härlig miljö och gott kaffe
Morotsbiffar med dillsås

Morotsbiffar med dillsås

Skala och riv morötterna fint. Skala och hacka löken fint. Blanda morötter, lök, ägg, ströbröd, potatismjöl, salt och peppar till en smet
Vit chokladpannacotta med hallonmousse

Vit chokladpannacotta med hallonmousse

Pannacotta. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång
Kolapaj med mörk choklad

Kolapaj med mörk choklad

Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter
Kladdkaka med cheesecakefyllning

Kladdkaka med cheesecakefyllning

Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen
Äppeldessert med kanelsmul

Äppeldessert med kanelsmul

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg i en kastrull med vatten och socker, och koka upp. Låt småkoka i 20 minuter tills de är mjuka
Crème brûlée med blåbär

Crème brûlée med blåbär

Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Passionsfruktsmousse med chokladhjärta

Passionsfruktsmousse med chokladhjärta

Tina passionsfruktspurén. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en glasskål i mikron, 10 sekunder
Festlig rabarber i glas

Festlig rabarber i glas

Blanda smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål och arbeta ihop till en smuldeg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper
Kladdkaka med Japp

Kladdkaka med Japp

Smält smör och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt
Panna cotta på blåbär

Panna cotta på blåbär

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker
Frusen jordgubbscheesecake

Frusen jordgubbscheesecake

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar kant. Dela jordgubbarna på mitten och lägg dem längs kanten runt formen
Kladdkaka med choklad

Kladdkaka med choklad

Hacka chokladen. Smält smöret och lägg ner chokladen i smöret och rör om tills den smält. Vispa samman ägg, socker och vaniljpulver
Pannacotta med nougatine

Pannacotta med nougatine

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Sjud grädde, vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis, ca 10 minuter
Pannacotta med yoghurt

Pannacotta med yoghurt

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med delad vaniljstång och de urskrapade fröna samt socker
Blåbärs och kokosglass

Blåbärs och kokosglass

Har verkligen börjat gilla det här med “snabbglass” hur gott och enkelt som helst. Idag blev det med smak av blåbär och kokos
Fin fruktdessert

Fin fruktdessert

Skala och skär frukterna i lagom bitar. Vispa grädden lätt. Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar och toppa varje med en klick vispgrädde, blåbär och cashewnötter
Smulpaj med kokos

Smulpaj med kokos

Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg i portionsformar eller i en stor form. Strö över kanel och socker
Pannacotta med mörk choklad

Pannacotta med mörk choklad

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen och rör tills den smält
Paj med apelsinkräm

Paj med apelsinkräm

Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölmixen. Tillsätt ägget och blanda till en deg