Bröd

Bröd

  • 183 Recept
Snabbfrallor med 5 ingredienser 6 st

Snabbfrallor med 5 ingredienser 6 st

Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min
Långpannebröd

Långpannebröd

Bröd. Detta bröd kan du variera med olika mjölsorter. Hur du kan variera brödet står här nedan. Låt bröden jäsa under bakduk i crika 30 minuter. Grädda bröden (en plåt i taget) längst ner i ugnen i cirka 12-14 minuter eller tills de får lagom med färg. Direktlänk, 0 Kommentarer Bröd
Nyttig limpa

Nyttig limpa

Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Dag 1. Mät upp grovt rågmjöl i en stor bunke
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Franskt lantbröd

Franskt lantbröd

Låt bröden svalna på bakgaller. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Frasiga frallor

Frasiga frallor

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
Mättande frukostrutor

Mättande frukostrutor

Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl
Bröd bakat på vildjäst

Bröd bakat på vildjäst

Forma två bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. När bröden jäst färdig så sätts de in i ugnen
Wraps / Tortilla lchf

Wraps / Tortilla lchf

Jag gjorde 4 mindre wraps/ tortilla av detta recept. 4 ägg. 4 msk grädde. 2 msk vatten. 3 msk fiberhusk. 1 nypa salt
Brunkans långa

Brunkans långa

Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Indiska naanbröd

Indiska naanbröd

Naanbröden serveras nybakade. Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och grädda i 5–8 minuter. Eller stek brödet i en stekpanna, 3–4 minuter per sida
Mustigt matbröd

Mustigt matbröd

Låt bröden kallna på galler under bakduk. lantbrödsmjöl. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter. 5 dl brödsirap
Vårt dagliga bröd

Vårt dagliga bröd

Han hette Lionel Polaîne och startade ett bageri i Paris som ett slags protest mot den i hans tycke urusla franska brödkulturen
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Jag har lagt upp ett enda litet ensamt bröd på bloggen tidigare, det marockanska vitlöksbrödet, men till och med det receptet innehåller socker
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Tortillas

Tortillas

Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Hälsobröd

Hälsobröd

Ställ in brödet i mitten, med över och undervärme. Efter ca en timma i ugnen flyttas brödet ner till den nedre delen av ugnen
Hälsobröd med kruskakli och blåbär

Hälsobröd med kruskakli och blåbär

Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Jag tänker på alla bröd i bröddiskarna med sina hälsosamma budskap men när man vänder på förpackningen så innehåller de bara en massa skit
Hälsobröd

Hälsobröd

Att jag tycker om bröd och gärna äter mycket bröd kan inte ha undgått mina trogna läsare. Jag är en allätare och gillar allt från söta, ljusa bröd till sura, grova bröd
Sesamkex

Sesamkex

I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex
Naan

Naan

Kavla ut dem till tunna, droppformade bröd. Linda i handdukar och ät bröden varma. Lägg in bröden 2-3 stycken åt gången på den heta plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar
Fina formbröd

Fina formbröd

Knåda degen ordentligt och lägg den i smorda brödformar. Fina formbröd. 1 pkt jäst. 5 dl fingervarmt vatten