Bröd. Detta bröd kan du variera med olika mjölsorter. Hur du kan variera brödet står här nedan. Låt bröden jäsa under bakduk i crika 30 minuter. Grädda bröden (en plåt i taget) längst ner i ugnen i cirka 12-14 minuter eller tills de får lagom med färg. Direktlänk, 0 Kommentarer Bröd
Låt bröden svalna på bakgaller. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Jag tänker på alla bröd i bröddiskarna med sina hälsosamma budskap men när man vänder på förpackningen så innehåller de bara en massa skit
Att jag tycker om bröd och gärna äter mycket bröd kan inte ha undgått mina trogna läsare. Jag är en allätare och gillar allt från söta, ljusa bröd till sura, grova bröd
I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex
Kavla ut dem till tunna, droppformade bröd. Linda i handdukar och ät bröden varma. Lägg in bröden 2-3 stycken åt gången på den heta plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar