Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite saltoch peppar. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt saltoch peppar efter smak
4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
t vitlökssalt. Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Den har stått 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåp. Vill du läsa mer om probiotika och prebiotika så finns det massor på nätet om du googlar, jag har lyssnat på många av 4healths podavsnitt som handlar om vår tarmflora, där pratar de mycket om probiotika. Grillade korv till och gjorde en senapskräm på hälften majonäs, hälften creme fraiche, 2 tsk av någon senap du gillar och lite salt
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.