Varva bär och socker i en syltgryta. Låt det hela stå svalt och safta sig ca 1 dygn. Koka upp bärmassan. Skaka grytan då och då, så att sockret smälter
syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
Om ni frågar mig så finns det inte mycket som slår varm hjortronsylt på vaniljglass. Hjortron innehållen naturligt natriumbensoat men om man förvarar hjortronsylt vid högre temperaturer än + 10ºC så bör man tillsätta 1 kryddmått natriumbensoat när sylten är färdig utrört i lite av sylten innan du rör ner i resten av sylten
Först var tanken att jag skulle göra något avancerat, men det slutade med klassisk hjortronsylt men jag provade också att smaksätta en burk med cognac och det bet blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.