Laxtårta till påsk!
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 200 gram kavring
  • 75 gram smör
  • Kör brödet i en matberedare, smält smöret och blanda dessa.
  • Häll ner i en form med löstagbar botten och platta till, ställ sedan in i kylen.Fyllning
  • Blanda
  • 5 hårdkokta ägg
  • 200 gram finhackad rökt lax
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 matskedar senap
  • 2 dl creme fraiche
  • 0.5 dl stenbitsrom eller löjrom
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Bred ut smeten i formen ovanpå den kylda botten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen
  • i ett par timmar. Sedan dekorera med dill, lax, citron, rädisor och stenbitsrom/löjrom eller räkor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.