Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Tillsätt lite mer vetemjöl. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet. Baka ut degen till 2 knubbiga limpor. Sänk ugnsvärmen till 225°
Blanda ihop till smidig deg. Grädda 220 grader varmluft i 10 till 12 minuter. 10 till. Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd
Till pensling. Blanda tills degen släpper från bunkens kanter. Skär brödet färdigt i bitar (för att man lättare ska kunna bryta av bitar av brödet, och skär inte riktigt ända ner till bottnet) med en kniv eller en degsporre
-Tillsätt ljummet vatten. Tillsätt sockret, salt och sesamfrön. -Börja tillsätta vetemjölet nu. Knåda degen tills den är blank och släpper bunkens kanter
Rågsiktsbröd får mig att tänka tillbaka på min barndoms frukostar, mellanmål och kvällsmat. Tillsätt salt, olja, sirap, kryddor och så pass mycket rågsiktsmjöl så att du får en smidig deg
Bakade en nötmarängtårta fylld med grädde, mandarinklyftor och jordgubbar till min sambo stora förtjusning, han gillar marängtårtor som Budapestrulle och Pinochiotårta allra bäst och här gjorde jag samma tårtbotten som man använder till Budapestrulle fast jag gjorde den som en rund tårta istället för att göra den till en rulle
Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Fick ett litet infall att jag skulle ge mig på att baka lite frallortill kvällsfikat. Hittade ett enkelt men otroligt gott recept på frallor med rågsikt o havregryn i
Låt dom jäsa till dubbels storlek i c. Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här. Dela degen i 15 bitar, rulla till runda eller avlånga bollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.