Receptet kommer från Allt om Mats serie Smaker från hela världen, den Indiska boken. Curry- och citrondoftande linssoppa4-5 portioner2 gula lökar, fint hackade2 morötter, fint tärnade2 vitlöksklyftor, hackade1 bit rotselleri i tärningar1 msk olivolja2 lagerblad4 tsk curry4 tomater2 dl röda linser2 msk pressad citron1½ liter grönsaksbuljong (3 tärningar)saltGarnering. 2 dl röda linser
Jag hävdar å det bestämdaste att det är mina indiska gener som ger sig tillkänna. Kryddig morots- och linssoppa (ca 4 port). 1,5 dl (140g) röda linser. Kryddig morots- och linssoppa (ca 4 port). 1,5 dl (140g) röda linser
- Dal tadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisk linsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) med kokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela
Idag har jag gjort indisklinssoppa till lunch, ett recept från kocken Markus Aujalay. Tillsätt 2 dl torkade röda linser (jag tog mungbönor också) samt två liter hönsbuljong och låt puttra i en halvtimme