Sätt ugnen på 110 grader. Skär mindre bitar av fikonen innan du snabbt mixar dem med valnötter, jordnötssmör, havre, müsli, choklad, kakao, marmelad och ägg till en sammanhängande massa (den ska inte bli slät, utan med bitar i)
Blanda mjöl, tärnat smör, salt, farinsocker och 3 msk vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt degen vila 1timme i kylen
Smeten. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ( el. honung) pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner blandningen i äggsmeten
Ugn. 200. 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Nötbullar. Det händer inte så ofta att jag lagar samma mat flera gånger här hemma, utan jag är mer en sån som impulsköper mat när jag hittar någonting jag gillar, som hel kyckling från Hagbygård, eller Ribs från Roslagsgris, och så stoppar jag allt i frysen och lagar det någon gång när jag har tid, och någon att bjuda
Erikas var inte gjorda på nötkött, de var istället gjorda på nötter och kallades därför nötbullar, man kan ju tro att det är kakor men det är det alltså inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.