anitas

anitas

  • 19 Recept
Nötbullar

Nötbullar

Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löses
Toscabullar

Toscabullar

Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken
Valnötsbullar - Darázsfészek

Valnötsbullar - Darázsfészek

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37° C. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap
Bullar med knäckfyllning

Bullar med knäckfyllning

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite kall mjölk, rör om tills allt är upplöst. Smält smör och tillsätt den resterande mjölken
Sissis nötbullar

Sissis nötbullar

Värm mjölken i en kastrull, tills att den är fingervarm (37ºC). Smula ner jästen i en stor bunke och lös den med mjölken socker, salt, tärnat smör och ägg
Äppelknyten

Äppelknyten

 . Himla trevligt tänkte jag tidigare i veckan. Några kanelbullar blev det dock inte för mig idag. Är hemma och är sjuk, har fått antibioteka som göra mig frisk förhoppningsvis
Budapest Marängtårta på mitt vis...

Budapest Marängtårta på mitt vis...

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar kakor och bakverk men själv bakar jag sällan och gör jag det så blir det oftast bullar eller hallongrottor
Semlor eller Fastlagsbullar...

Semlor eller Fastlagsbullar...

Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
Syskonkrans

Syskonkrans

Tätt intill varandra, som syskon i en ring, gräddas de fyllda bullarna. I krans25 g jäst2 dl mjölk1 msk sockerca 5 dl vetemjöl25 g rumsvarmt smör/margarinFyllning50 g smör/margarin2 msk socker1 msk malen kanel3 msk finhackade nötkärnorPenslingäggGarneringpärlsockerhackade nötkärnorellerflorsocker utrört i några droppar vattensom ringlas över den kalla bullen

Mina Äppelgömmor

I tidningen Hembakat heter dessa smarriga bullar Evas Äppelgömmor men eftersom jag inte har någon aning om vem den där Eva är så döper jag om dem till Mina Äppelgömmor
Semlor, minipizzor och funkishus..

Semlor, minipizzor och funkishus..

 Alla andra gör semlor och då kan väl knappast jag vara sämre än så. -) Pinsamt att erkänna, men det är faktiskt första gången jag gör helt egna semlor
Fina vaniljbullar

Fina vaniljbullar

Goda formbullar fyllda med vaniljkräm. Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna
Frestande butterkaka

Frestande butterkaka

Smält smöret och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av degvätskan
Toscabullar

Toscabullar

Varför bakar man inte bullar med tosca på oftare. Det är ju så otroligt gott. När nötterna blandas med en kolasmet och sedan rostas i ugnen blir de ju farligt goda och dessutom sitter som topping på en bulle… Ja, det är ju mycket godare än pärlsocker och kanske tillochmed vaniljkräm
Kardemummabullar och hasselnötsmassa

Kardemummabullar och hasselnötsmassa

Baka bullarna enligt recept på klassiska semlor. Skär av ett lock på de bullar som du ska servera. Lägg locken åt sidan och gröp ur bullens innanmäte med en gaffel
Saffransbutterkaka

Saffransbutterkaka

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och socker och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke
Bullar med nötter

Bullar med nötter

Smält smöret med mjölken till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt smör och mjölk blandningen och blanda tills jästen har löst sig
Maffiga klickbullar

Maffiga klickbullar

Smält smöret och häll på mjölken. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt ägg, socker och vetemjöl och arbeta degen smidig