Bilden ger inte riktigt rättvisa åt denna goda lammstek. Skär upp lammsteken runtom benet, arrangera på varma tallrikar med potatis, sparris och vitlökscreme
1 Scan lammstek, ca 1 kg. 1. Sätt ugnen på 90°. 2. Salta och peppra steken. Bryn den runt om i olja och smör i en het stekpanna med vitlöken i halvor och rosmarinkvistarna
1,5 kilo lammstek inklusive ben. 1,5 kilo lammstek inklusive ben. På hösten ska man äta lamm. Att köra en stek i ugn med benet kvar på låg temperatur under lång tid kan bli kanongott
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Här kommer äntligen receptet på Sebastians formidabla julkalkon. Fylld med massor och gott och till den serverades brysselkålsallad med granatäpple, god sås, tranbär i clementinhalvor och hasselbackspotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.