Det var en stor favorit hos Lillebror härhemma, han slevade i sig allt på ett par minuter, måste varit den söta kokosmjölken som gjorde det lilla extra för bebissmaklökarna
Tillsätt kokosmjölken och rör om noga. Paneng gai- kyckling i kokos- och röd currysås6 portioner4 kycklingfiléer1 stor och 1 liten gul lök1 grön paprika0,5 blomkålshuvud1 broccolistånd1 vitlöksklyfta1 bit ingefära stor som en tumme400 ml kokosmjölk200 ml extra krämig kokosmjölk3 msk röd currypasta2 msk mango chutney1 knippe basilikamatfett för stekningSkiva kycklingfiléerna riktigt tunt
Vi äter Flygande Jacob ibland men den här gången testade jag en variant med kokosmjölk istället för grädden samt att det var blomkålsbuketter i maträtten
Middagen idag blev en indonesisk kycklinggratäng med kokosmjölk, vitlök och mango chutney. Jag använder mig av Santa Maria eller Kung Markattas kokosmjölk